Kamu personeli alımları hızla devam ediyor. Memur olmak isteyenler iş alımlarını yakından takip ederken, aranan şartlar da özellikle takip ediliyor. Birçok kurum ise işe alınacak adaylara her türlü kolaylığı gösteriyor.

Memur alımlarında ilk arana şart KPSS sınav sonucu olur. Ancak şu anki iş alımlarında birçok kamu kuruluşu KPSS şartı aramadıklarını açıkladı. Bu durumda sınava girmemiş olan adayları daha da umutlandırmaya yetti.

Kamuya En Az Lise Mezunu 17 Bin Memur Alınacak

Kamu kurum ve kuruluşları alım şartlarını açıklamaya başladı. Memur olarak işe alınması planlanan 17 bin 70 kişinin farklı pozisyonlarda görevlendirileceği açıklandı. Memur olarak işe alınacak olan adaylarda aranan ilk şart en az lise mezunu olmaları.
Kamu kurumlarının bazıları iş alımlarında mutlaka KPSS şartı koyarken, bazı kurumlar ise KPSS aramıyor.  KPSS şartı olmayan kurumlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu olarak açıklandı. Bu kurumlara girecek olan adayların sözleşmeli olacağı belirtildi.

Personel Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Herhangi bir kamu kurumuna sözleşmeli ya da kadrolu olarak girmek istiyorsanız, başvuru yapmak için ilk olarak gireceğiniz kurumun internet sitesine giriş yapmalısınız. Resmi internet sitelerinde başvuru şartları hakkında geniş bilgiye yer verilecektir. Aranan özellikler ve şartları öğrendikten sonra gerekli belgelerle başvurunuzu yapabilirsiniz.

KPSS Şartı Aramayan Kurumlar

İş alımlarında KPSS şartı aramayan kurumlar ise liste halinde şu şekilde sıralanabiliyor;
- Cumhurbaşkanlığı (memurluk)
- TBMM (memurluk)
- Başbakan Başmüşavirlik
- Savunma Sanayii (Müsteşar, Müsteşar yardımcısı, Hukuk müşaviri, Daire başkanı, Müşavir avukat)
- TOKİ
- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
- Başbakanlık – Bakanlık Müşavirliği (Basın ve halkla ilişkiler)
- Gelir İdaresi Başkanlığı (Basın ve halkla ilişkiler)
- TUİK ( Memurluk)
- Bakanlar Kurulu (Sekreterlik)
- Milli Savunma Bakanlığı
- Diyanet
- MİT