Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkede kripto varlıkların yasal düzenlemesi konusundaki çalışmaların son aşamaya geldiğini duyurdu. Şimşek, bu düzenlemenin temel amacının kripto varlık alanını güvenli hale getirmek ve olası riskleri önlemek olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, kripto varlıklara yönelik geniş bir tanım yapıldığını ve vergi konusunun bu aşamada odak noktası olmadığını vurguladı. Düzenlemenin, kripto varlık alım-satım platformlarına getirilecek lisans zorunluluğu gibi önlemler içerdiğini söyledi.

Kripto varlık ihracı konusunda da düzenleme getirileceğini açıklayan Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) kripto varlık ihracına imkan tanıyacak yetkilerin verileceğini belirtti. Ayrıca, blokzincir teknolojilerini geliştirenlerin kripto varlıklarını kitle fonlaması yöntemiyle satma imkanına dair düzenlemelerin de yer aldığına dikkat çekti.

Şimşek, düzenlemenin Türkiye'nin uluslararası standartlara uyumunu artırarak, FATF'ın gri listesinden çıkmasına katkı sağlayabileceğini ifade etti. Ancak, bu çıkışın sadece 15 no'lu "Yeni Teknolojiler" standardıyla değil, genel eylem planındaki eksikliklerin de giderilmesiyle mümkün olacağını sözlerine ekledi.

İşgücü Uyum Programında Temizlik Personeline Yeni Ücret Düzenlemesi Getirildi İşgücü Uyum Programında Temizlik Personeline Yeni Ücret Düzenlemesi Getirildi

Kripto varlıkların geniş bir tanımını içeren düzenleme taslağı, SPK'nin lisans vermesi gereken asgari faaliyet şartlarından, saklama esaslarına kadar bir dizi detayı içeriyor. Bakan Şimşek, düzenlemeyle ilgili olarak "Yaklaşımımız kısıtlayıcı değil, belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve olası riskleri kontrol altına almak üzerine kurulu. Aynı zamanda da blokzincir teknolojisi ve kripto varlık ekosisteminin gelişmesinin önünü de açmayı amaçlıyoruz." dedi.