Son günlerde finansal piyasalarda önemli değişiklikler yaşanıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan verilere göre, Kur Korumalı TL Mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar 67,7 milyar TL geriledi.

Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları

Kur Korumalı TL mevduat ve katılma hesapları, geçen hafta 1 trilyon 832,0 milyar TL'den 1 trilyon 764,3 milyar TL'ye düştü. Bu durum, kur korumalı mevduat hesaplarına olan ilginin azaldığını veya bu hesaplardan çekilmenin arttığını gösteriyor.

Krediler ve Mevduat

Aynı dönemde kredilerde artış görüldü. Toplam krediler, 14 trilyon TL'den 14 trilyon 138,5 milyar TL'ye yükseldi. Ancak, mevduatlarda bir azalma gözlemlendi ve mevduat tutarı 16 trilyon 931,6 milyar TL'den 16 trilyon 783,2 milyar TL'ye indi.

Sonar'dan Seçim Anketi! İşte Türkiye'nin En Büyük Sorunu Sonar'dan Seçim Anketi! İşte Türkiye'nin En Büyük Sorunu

Tüketici Kredileri ve Bireysel Kredi Kartları

Tüketici Kredileri: Tüketici kredileri, 1 trilyon 745,2 milyar TL'den 1 trilyon 756,7 milyar TL'ye çıktı. Bu artış, tüketici kredilerine olan talebin devam ettiğini gösteriyor.

Bireysel Kredi Kartları: Bireysel kredi kartları borçları ise 1 trilyon 496,6 milyar TL'den 1 trilyon 536,5 milyar TL'ye yükseldi. Bu artış, bireysel kredi kartı kullanımının arttığını veya ödenmemiş borçların yükseldiğini gösteriyor.