Güncel

Kurban Bayramı İkramiyeleri Emeklilere Ne Zaman Yatacak?

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine yapılan ikramiyeler, emeklilerin merakla beklediği konular arasında yer alıyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırılan ikramiyelerin bu yıl Kurban Bayramı öncesinde ne zaman ödeneceği ise gündemdeki önemli bir soru. Kurban Bayramı İkramiyeleri Emeklilere Ne Zaman Yatacak? İşte detaylar...

Abone Ol

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine yapılan ikramiyeler, emeklilerin merakla beklediği konular arasında yer alıyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırılan ikramiyelerin bu yıl Kurban Bayramı öncesinde ne zaman ödeneceği ise gündemdeki önemli bir soru.

Geçen yıl 2 bin TL olan ikramiye tutarı, bu yıl %50 artışla 3 bin TL'ye yükseltilmişti ve Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin hesaplarına aktarılmıştı. 2018 yılında 1.000 TL olarak başlayan bayram ikramiyesi, bu yıl 3 bin TL'ye çıkarılarak emeklilerin yüzünü güldürmüştü.

Ancak, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sosyal Güvenlik Kurumu veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan bir duyuru gelmedi. Kurban Bayramı'nın 16 Haziran'da başlayacağı düşünüldüğünde, ikramiyelerin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Ancak, kulis bilgilerine göre Haziran ayı maaş ödemelerinin öne çekilme ihtimali bulunuyor.