Güncel

Kurban kesiminde kurallara uymayanlara ceza kesilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulan Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de paylaşıldı. Kurban satış noktalarında ve kesim aşamasında kuralları ihlal edenlere ceza kesilecek. İşte detaylar..

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de paylaşılarak yürürlükte yer aldı.

Bu kapsamda, il ve ilçelerde Kurban Hizmetleri Komisyon merkezleri oluşturulacak. Komisyon, 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı dolayısıyla şehirlerde kurban satış ve kesim noktaları belirleyecek, kesimler esnasında dikkatli olunması için gerekli önlemler de alınacak.

İSTANBUL'DA 15 GÜN, DİĞER KENTLERDE 1 AY

Kurban satış noktaları, İstanbul'da Kurban Bayramı gelmeden 15 gün önce, diğer kentlerde ise Kurban Bayramı'na 1 ay kala tamamlanmış olacak, bu tarihler dışında kurbanlık hayvan girişleri kabul edilmeyecek.

Karar kapsamında İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri 1 Haziran'dan sonra geçecek.

"KURBAN KESİM ELEMANI" KURSLARI YAPILACAK!

Halk eğitim merkezlerinde 20 saatlik "Kurban Kesim Elemanı" yetiştirme ve geliştirme kursları yapılacak. Komisyon tarafından, kesim noktalarının genel sağlık kritrerini taşıyıp taşımadığı denetlenecek.

RANDEVU SİSTEMİ OLACAK!
Kurban kesimi esnasında kalabalık olmaması adına randevu sistemi devreye alınacak.

Açık alanlarda (park, bahçe, sokak..) kurban kesimi yapanlar ve kurallara aykırı davranan yerlere idari para cezası kesilecek. Bunların dışında kesim yerine ulaştırılan ve kesim aşamasında kurbanlık hayvanlara işkence çektirenlere de ceza uygulanacak.