İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Türkiye'de 8 ilde gerçekleştirilen "KUYU-21" operasyonları kapsamında, uluslararası düzeyde aranan 25 şüpheli yakalandı. Bu operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri KOM şubeleri ve İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Yakalanan şüpheliler arasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma veya örgüte üye olma, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel suçlar, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, kara para aklama, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı" gibi çeşitli suçlardan aranan isimler yer alıyor. Bu 25 şüpheli, Interpol'ün kırmızı bülteni ve difüzyon mesajları ile 18 farklı ülke tarafından aranıyordu.

Bakan Yerlikaya, yakalanan zanlıların İl Göç İdaresi müdürlükleri tarafından sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını belirtti. Yerlikaya, halkın huzurunu bozan uluslararası organize suç örgütlerine karşı mücadelede kararlı olduklarını vurguladı ve operasyonu yürüten polislere teşekkür etti.

Kamuda ve özel sektörde mesai saatleri düşecek mi? Ak Parti'den açıklama geldi Kamuda ve özel sektörde mesai saatleri düşecek mi? Ak Parti'den açıklama geldi

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, hangi bültenle aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsi tek tek kazdıkları kuyulara düşecek," diyen Yerlikaya, kahraman polislerin başarısını kutladı.