İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında gelişmeler hızla devam ediyor. İsrail ordusu, başlattığı kara operasyonu sırasında, ikisi yüzbaşı rütbesinde olmak üzere 7 askerinin hayatını kaybettiğini ve 7 askerin de ağır yaralandığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Lübnan'ın güneyinde bir köyde meydana gelen çatışmada 5 asker yaşamını yitirdi ve biri subay olmak üzere 5 asker ağır yaralandı. Ayrıca, yine aynı bölgede gerçekleşen iki farklı olayda 2 asker öldü, 2 asker ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Böylece, 30 Eylül'de başlayan İsrail işgaline dair çatışmalar sonucunda ölen İsrail askerlerinin sayısı 8'e ulaştı.

Ölü ve yaralı askerlerin görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı. İsrail ordusu, kayıplarını saat 14.45’te doğruladı ve bir askerin öldüğünü bildirdi. Ayrıca, helikopterlerle yaralı askerlerin taşındığını gösteren videolar da sosyal medyada geniş yankı buldu. İsrail İçişleri Bakanı Bezalel Smotrich, ölen askerin çavuş rütbesindeki Eitan Itzhak Oster olduğunu duyurdu. Oster, Lübnan'a düzenlenen kara işgali sırasında hayatını kaybeden ilk asker oldu. İsrail ordusu, Oster'in ailesine kötü haberi ulaştırdığını da bildirdi.

Sinan Ateş Davasında Yargılamalar Tamamlandı! Karar Açıklandı Sinan Ateş Davasında Yargılamalar Tamamlandı! Karar Açıklandı

Yerel basında çıkan haberlere göre, Lübnan'daki çatışmalarda çok sayıda İsrail askerinin yaralandığı öne sürüldü ancak resmi kaynaklar bu durumu doğrulamadı. İsrail ordusu, 30 Eylül'de Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun bir kara saldırısına başladığını açıklamıştı.

Ayrıca, ordu, Pazartesi gecesi Lübnan'a giren birliklerin görüntülerini de paylaştı. Kayıtlar, 98. Tümen'e bağlı askerlerin gece ve gündüz çekilmiş görüntülerini içeriyor ve ordunun, Hizbullah savaşçılarıyla yakın mesafede doğrudan çatışmaya girdiğini belirtiyor.