Okullarda Yeni Kurallar!  Cep Telefonuna ve Velilere Yönelik Kısıtlamalar Getirildi Okullarda Yeni Kurallar! Cep Telefonuna ve Velilere Yönelik Kısıtlamalar Getirildi

Sosyal destek alırken dolandırıcılığı önlemek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir denetim süreci başlatacak.

Gücü olduğu halde iş aramadan yardım alan ve kayıtsız çalışan kişilerin takibi yapılacak. Ayrıca, boşanmış olup eski eşiyle birlikte yaşayan ve yetim aylığı alan kadınlar da belirlenerek sosyal yardım almalarının önüne geçilecek.

Yardım alan kişilerin iş gücüne katılımı teşvik edilecek. İş aramayan veya kayıtsız çalışan yardım sahipleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından izlenecek. İşkur, bu süreçte devreye alınarak meslek danışmanları aracılığıyla yardım alan kişilere yönelik eğitim ve meslek edindirme programları genişletilecek.

Son dört yılda sosyal yardım alan hane sayısı artış gösterdi. 2017'de 3.2 milyon hane sosyal yardım alırken, bu rakam 2023'te 4.99 milyona yükseldi. Son dört yılda sosyal yardım alan hane sayısındaki artış 1.7 milyon olarak gerçekleşti. 5 haneden biri sosyal yardım alır hale geldi ve bu kişilerin nüfusa oranı 2017'de yüzde 13.7 iken, 2023'te yüzde 18.4'e çıktı.