Hazine ve Maliye Bakanlığı, lüks yat ve tekne satışlarından elde edilen kazançların vergi kaçakçılığına neden olduğu tespit edilen mükellefler üzerinde sıkı denetimler başlattı. 2021-2023 yılları arasında yapılan incelemelerde, 45 binden fazla yat ve tekne satışında 1,4 milyar TL'lik vergi kaybı tespit edildi. Bu denetimler sırasında 15 bin birey ve 1527 şirketin, satış bedellerini düşük göstererek vergi kaçırdığı belirlendi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, bu tür yüksek kazançlı satışların kayıt altına alınmadığını tespit ederek, vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyen mükelleflerin para transferlerini de incelemeye aldı. Satış bedeli ile gerçek değer arasında büyük farklar olduğu saptandı ve bu durum, kayıt dışı ekonomiye karşı başlatılan mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Abdulkadir Uraloğlu Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmaları inceledi Abdulkadir Uraloğlu Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmaları inceledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya dair yaptığı açıklamada, kayıt dışı ekonomiyle mücadelelerinin hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Özellikle lüks harcama yapan ve vergi matrahını düşük gösteren kişilere yönelik denetimlerin yoğunlaşacağını vurguladı. Bu süreçte, hem gelir hem de kurumlar vergisi açısından gerekli ceza ve vergi tahsilatlarının yapılacağını ifade etti.