Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Ankara'da düzenlediği il ve ilçe danışma kurulu toplantısında cumhurbaşkanı adaylığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Yavaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini "iki forvetinden biri" olarak gördüğünü belirtti. Geçtiğimiz genel seçimlerde 6'lı masada adı cumhurbaşkanı adayı olarak geçen Yavaş, İYİ Parti ile CHP arasında krizlere neden olmuştu. Ancak, o dönem cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorulara yanıt vermekten kaçınmıştı.

Konuşması sırasında yerel seçim başarısından söz eden Yavaş, salondaki bazı üyelerden cumhurbaşkanı adayı olmasına yönelik çağrılar aldı. Bu çağrılara yanıt olarak Yavaş, Özgür Özel'in kendisini onurlandırarak "iki forvetinden biri" olarak gördüğünü ifade etti. Yavaş, "Genel başkanımız bizi onurlandırdı. ‘İki forvetim var’ derken beni de saydı. Ben ABB başkanıyım," dedi.

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Yavaş, somut bir cumhurbaşkanlığı süreci çıkana kadar bu konuyu ağzına almayacağını belirterek, "Somut bir süreç çıktığında partinin ve genel başkanın takdiri neyse onu yapacağız," dedi.