Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Africa CDC), kıta genelinde maymun çiçeği vakalarındaki hızlı artış nedeniyle endişe verici bir uyarıda bulundu. Africa CDC Genel Müdürü Jean Kaseya, düzenlediği çevrimiçi basın toplantısında, "Afrika'da maymun çiçeğinin kontrol altında olmadığını artık rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

3 milyar liralık destek ödemesi başladı: Hesaplarınızı kontrol edin 3 milyar liralık destek ödemesi başladı: Hesaplarınızı kontrol edin

Kaseya'nın verdiği bilgilere göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 15 Afrika ülkesinde maymun çiçeği vakalarında yüzde 177, ölümlerde ise yüzde 38,5 oranında artış kaydedildi. Son bir haftada 2.912 yeni vaka ve 14 ölüm rapor edilirken, toplamda bu yıl Afrika'da 29 binden fazla vaka ve 738 ölüm görüldü.

Afrika CDC, salgının yayılmasını engellemek amacıyla uluslararası ortaklarından 10 milyon doz aşı temin etmeyi hedefliyor. Salgından en çok etkilenen ülke olan Kongo’da aşılama sürecinin Ekim ayının ilk haftasında başlaması planlanıyor. Fas ise 12 Eylül'de maymun çiçeği salgını bildiren son ülke oldu.