En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı kapsamında 6 ve 9. sınıflar için düzenlenecek olan ortak sınavların detaylarını açıkladı. İlgili duyuruya göre, 2. dönem 1. ortak sınavlarının tarihleri ve soru dağılımları belirlendi.

Öncelikle, 2. dönemin ilk ortak sınavları 26 Mart 2024 Salı ve 27 Mart 2024 Çarşamba günleri gerçekleştirilecek. 6. sınıf öğrencileri için Türkçe dersi sınavı 26 Mart 2024 Salı günü yapılacakken, matematik sınavı ise 27 Mart 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Aynı tarihlerde, 9. sınıf öğrencileri için Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için sınavlar düzenlenecek.

Sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkacak soru dağılımları da belirlendi. Buna göre, 6. sınıf Türkçe dersi sınavı 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 sorudan oluşacak. 6. sınıf matematik dersi sınavında ise öğrencilere 10 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru yöneltilirken, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi için 7 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru sorulacak. Benzer şekilde, 9. sınıf matematik dersi sınavı da adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

6. sınıf Türkçe dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6. sınıf Türkçe dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6. sınıf matematik dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

9. sınıf matematik dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.