MEB'in internet sitesinde duyurulan bilgilere göre, Bakanlık, velilerin sorumluluklarını artırmak amacıyla okul-aile işbirliğini güçlendirmek ve öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimine daha fazla katkı sağlamak için "Velivizyon" adlı bir platform oluşturdu.

"Velivizyon" ile, çocukların çoğu zaman okul dışında geçirdiği dikkate alınarak, velilerin eğitim sürecine daha aktif katılımını sağlamak, öğretmenlerin yükünü hafifletmek ve velilerin sorumluluk bilincini artırmak hedefleniyor.

Banka faiziyle zengin oldular! BDDK 10 ili açıkladı Banka faiziyle zengin oldular! BDDK 10 ili açıkladı

Dizi filmin yönetmenliğini Bora Severcan yapacak. "Velivizyon" platformunda, 12 ana başlık altında toplam 27 bölüm bulunacak ve her bölüm 8 ila 10 dakika sürecek. Tanıtım etkinliği 15 Ağustos'ta Ankara'da Bakan Tekin'in katılımıyla gerçekleştirilecek. Nevra Serezli, Zihni Göktay, Volkan Severcan gibi ünlü oyuncular da bu etkinlikte yer alacak.

"Velivizyon", "sağlıklı iletişim kurmak", "huzurlu ev, huzurlu sınıf", "veli olmak", "evdeki öğretmen", ve "okul-aile birliği" gibi temalarla toplumdaki ortak sorunlara dikkat çekmeyi, velileri bilinçlendirerek eğitim süreçlerine aktif katılımı artırmayı ve ideal bir "okul-aile-çocuk" işbirliği sağlamayı amaçlıyor.

Dizi filmde, anne, baba, dede ve nine gibi çeşitli rollerde usta oyuncular yer alacak. Bu yapım, iki ailenin çocuklarının okul hayatını ve okul-aile-çocuk ilişkilerini ele alarak toplumsal konuları işleyecek.

Platformda ayrıca, "Çocukla Oyun", "Ergenlikte Doğru Yaklaşım", "Dijital Mecranın Doğru Kullanımı", "Çocukla Verimli Zaman Geçirme" ve "Çocuğun Sosyal Çevresini Tanımanın Önemi" gibi konulara yönelik videolar, oyunlar, söyleşiler ve bilgilendirme yazıları da bulunacak. Bu içerikler EBA, HEMBA, velivizyon.meb.gov.tr, Bakanlığın sosyal medya hesapları ve çeşitli dijital platformlarda yayınlanacak.