MEB'de Paralel Çete'ye Belge Sızdıranlar Kimler?

Milli Eğitim Bakanlığından Fetö terör örgütüne sızdırılan dosyalarla ilgili dünkü haberimizin devamı olarak bugün MEB'in Bilgi İşlem bölümünü mercek altına alıyoruz .

Abone Ol
Kamudanhaber- özel

Fetö Terör örgütünün Ak Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanımıza yönelik darbe girişimi Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin üzerinden olmuştu .  

Dünkü haberimizde MEB'den sızdırılan dershane taslağının sızdırılması sürecini haberleştirmiş , bugünde Mehmet Baransu'ya sızdırılan fişleme dosyaları ve MEB'in Bilgi İşlem birimini haber yapacağımızı duyurmuştuk . 

Fetö Terör örgütünü 17-25 Aralık darbe kalkışmasına götüren süreç dershanelerle başlamıştı . Bu süreçte yine Fetö Terör örgütünün iktidarı hedefe koyduğu Amiral gemisi Zaman gazetesi ve Taraf gazetesiydi . Amiral gemisinin başında ise şu anda içerde olan gazeteci Mehmet Baransu vardı . 
Mehmet Baransu , dershanelerin dönüştürülme sürecinde Taraf Gazetesi üzerinden Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin'i hedefe koyarak  , Paralel yapı adına savaşı başlatıyordu . 17 Aralığın arefesinde Taraf Gazetesinde , Milli Eğitim Müsteşarının ve Efkan ALA'nın kardeşi olan Atıf ALA'nın bürokratları ve MEB çalışanlarını fişlediği yönünde iddiada bulunarak bir belge yayınladı. 

Zaman Gazetesinin Dershanelere darbe haberinin hemen arkasından Taraf gazetesinde Baransu tarafından yayınlanan Fişleme haberinin ertesinde Fetö Terör örgütü emniyet ve yargı üzerinden düğmeye basarak 17 Aralık darbe girişimini gerçekleştirmeye çalıştı . 

Mehmet Baransu'nun fişleme listesi diye yayınlamış olduğu belgeyi ve mahkemeye sunulan belgeyi ilk kez Kamudanhaber sitesi olarak aşağıda yayınlıyoruz . 
Mehmet Baransu'nun Fişleme Listesi diye mahkemeye sunduğu mail ve iddia edilen belgeler


Mehmet Baransu'nun mahkemeye sunduğu fişleme listesi diye kendisine gelen mail adreslerini incelediğimiz zaman , Fişleme listesi diye ilk mailin atıldığı adres olarak ; vakcay@meb.gov.tr adresi gözüküyor . Belgeler bu mail adresinden Mehmet Baransu mail atılıyor ; Baransu'da  bu maili kendi mail adresi olan mbaransu@gmail.com adresine forward ediyor . 

Baransu'ya ulaştırılan mailin ilk çıkış adresi vakcay@meb.gov.tr isimli resmi mail adresi , o dönemde Bilgi İşlem Grup Başkan'ı olan Volkan Akçay'a ait olarak gözüküyor . 

Milli Eğitim Bakanlığında , Bilgi İşlem Grup Başkanlığı Nimet Baş döneminde Eğitek'den ayrılarak ayrı bir birim olarak kuruldu . Bu birimin başına o dönemde Eğitek'de olan Volkan Akçay getirildi . Nimet BAŞ dönemi paralel yapının MEB'de tüm ipleri eline aldığı ve MEB'e yerleştiği dönem olarak biliniyor . Bu dönemde ataması yapılan bürokratların çoğunun 15 Temmuz sonrası açığa alınması ise bunun göstergesidir . MEB'in neredeyse tüm birimleri o dönemde paralel yapı adına MEB'den sorumlu müşavir olan ve 15 Temmuz sonrası açığa alınan Y.Ş tarafından yapılandırıldı. 

Bilgi İşlem ve Eğitek başta olmak üzere , Yurt Dışı Projeler , Yurt Dışı Eğitim Öğretim ve Burslar , Özel Öğretim , Ortaöğretim ve kısaca Bilişim ve paranın olduğu tüm birimler paralel yapı tarafından dizayn edildi . 

Fetö terör örgütünün tüm Bakanlıklar ve kurumlar içerisinde en önemli merkez olarak gördüğü yer Bilgi İşlem daireleridir. Bilgi İşlemdeki tüm verileri alarak devleti klonlamanın yanında , devlete kendi örgütündeki şirketlerden yazılım satarak tüm sistemide aynı yöntemle ele geçiriyordu . Yazılım ve bilgi teknolojileri konusunda yeterince yetişmiş elamanı bulunuyordu . Devlet neredeyse 10 yıl boyunca tüm kurumlarda bilgi işlem ve yazılım işlerini fetöcülere teslim etmişti . 

Milli Eğitim Bakanlığındaki konumuza geri dönecek olursak , Fişleme listesi diye Baransu'ya gönderilen belgelerde ; Mehmet Baransu'nun bu belgeleri Bilgi İşlem Başkan'ı Volkan Akçay'dan aldığını mahkemeye sunan belgelere tekrar dönerek beyin jimnastiği yapmaya başlayalım .
Paralel yapının en güçlü döneminde Bilgi İşlem'in başına getirilen Volkan Akçay , 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Milli Eğitim Bakanlığınca açığa alınmıştır . 

Mehmet Baransu'ya Belgeleri Volkan Akçay'mı sızdırdı ? Sorulması gereken ve cevabının bulunması gereken soru budur ....
Şimdi Bu konuyu Aykırı Sorularla Derinleştirelim

17 -25 Aralık darbe girişiminin dershaneler üzerinden fitilini ateşleyen ve MEB müsteşarını hedefe koyarak süreci başlatan Mehmet Baransu ve fetoşist kardeşi Emre Uslu'nun ; Volkan Akçay'la ilgili açıklamalarına bakalım . 

Mehmet Baransu imzalı Fetö'nün en güçlü olduğu dönemlerde 10 Haziran 2013 tarihli Taraf gazetesinde yayınlanan haberlerde , Milli Eğitim ile MİT'in protokol imzaladığı ve MEB'de bu protokolü imzalayan kişinin Bilgi İşlem Başkan'ı Volkan Akçay olduğu dile getirilerek o dönemde Paralel tarafından Volkan Akçay hedefe konuluyor .

İşte o haberin linki;

https://onedio.com/haber/baransu-yazdi-mit-herkesin-ozel-hayatini-fislemeye-basladi--119624

Bu haberin arkasından , Fetö'nün tetikçisi Emre Uslu aynı gün Twitter'da aşağıdaki twitle Volkan Akçay'ı mahkemeye verelim diye hedefe oturtuyor .




Fetö Terör örgütünün güçlü olduğu dönemlerde Emre Uslu ve Mehmet Baransu tarafından vatandaşları fişliyor diye hedef yapılan ve dava açılan Volkan Akçay , 17-25 Aralık darbe sürecinin akabinde MEB'de ki fişleme listesi diye iddia edilen listeyi Mehmet Baransu Mail'ine ulaştıran kişi olarak hedefe konuluyor . 

Sizce bir milli eğitim bürokratı , hemde Bilgi İşlemin başında olan ve teknolojik özürlü olmayan birisi kendi kurumsal resmi mail adresinden; Milli Eğitimin Fişleme listesi diye mail atar mı ?

Volkan AKÇAY üst düzey kripto paralel birisi olsa , fişleme listesi diye , Milli Eğitim Bakanlığında kullandığı kurumsal mail adresinden bu maili atar mıydı ?

Paralelin amiral gemisinde oturan ve belge üretmekte mahir bir gazeteci olduğunu bildiğimiz, Ergenekon ve Balyoz darbe süreçlerinde Bavullarla belgeler üreten ve bunu Taraf gazetesinde çarşaf çarşaf yayınlayan Mehmet Baransu ; Volkan Akçay üst düzey bir paralelci olsa ve bu belgeleri kendisine ulaştırsa mail adresinden bunu açık eder mi ? 

Yada bu bilgi ve belgeleri Volkan Akçay'dan , kurumsal Mail'inden mi alır ?

Bu belgeler Mehmet Baransu Nasıl Ulaştırıldı ?

1- Volkan Akçay kendi resmi kurum Mail'inden Mehmet Baransu'ya mail attı . 

2- Mehmet Baransu bu belgeleri copu-paste ile kendisi üretti . 

3- Volkan Akçay'ın mail adresi ele geçirilerek bu belgeler Baransu'ya gönderildi ve ihale Volkan Akçay'a bırakıldı . 

Mehmet Baransu tarafından Taraf gazetesinde yapılan haber MEB'de üçüncü büyük sızmaydı . 

Daha önce Dershane taslağı ve Mit ile işbirliği protokolü de aynı kişilere servis edilmişti . Fişleme listesinden sonrada MEB'de Fetö örgütüne bilgi ve belge sızmaları devam etti . 

Aynı dönemde Bakan katına yerleştirilen , Darbeci Generallerin ve Yaverlerin abisi olduğu ortaya çıkan Muhammet Usta'nın , uzman olarak Bakan katında çalıştığı düşünülürse , içerde ismi cismi bilinmeyen kaç tane abi ve kripto paralelcinin olduğunu varın siz düşünün . 

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem daire , Volkan Akçay'la beraber Fetö'nün en güçlü olduğu dönemde dizayn edilmiştir . Bu dönemde burada göreve başlayan onlarca personel göreve devam etmektedir . Bu belgelerin ve verilerin sızması olayında Volkan Akçay , sorumlu olarak gösterilip soruşturma açılıp açığa alınsa bile , bu evrak ve bilgi sızdırma olayı tek başına Volkan Akçay ihale edilirse yine hata yapılır . 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok ilimizde Mebbis yöneticileri ve Fatih projesi sorumluları açıp alınmıştır . 

Milli Eğitim Bakanlığının en yumuşak karnı burasıdır . Bilgi İşlem ve İllerin Mebbis sorumluları ve Fatih projesi sorumluları tek tek incelenmelidir . 

Mehmet Baransu'ya sızdırılan belgelerle ilgili , mahkemeye ve davaya müdahil olan Volkan AKÇAY'ın mahkemeye sunduğu belgeyi yayınlayarak habere devam edelim .



Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığında Mehmet Baransu'ya gönderilen belgeleri Volkan AKÇAY gönderdi diye , Bakanlık soruşturması ve mahkeme süreci devam etmektedir . 

Belge diye sızdırılan evraklar ve mail adresine baktığımız zaman olay Volkan Akçay üzerine kalmaktadır . 

Volkan AKÇAY'ın , göreve başladığı süreçten itibaren tüm detayları ve belge sızdırılma sürecinin detaylarını çıkıp anlatması gerekiyor . 

Bu konuda Volkan Akçay tarafından sitemize gönderilecek açıklamalar ve olursa belgeler yayınlanacaktır . 

Mehmet Baransu'ya kendi kullandığı MEB'e ait kurumsal mail adresinden fişleme dosyası diye mail atmak en ahmak paralelcinin bile yapmayacağı şeydir . 

MEB içine yuvalanan paralel yapının , özellikle Bilgi İşlemden başlayarak çok iyi incelenmesi gerekir . Kaldıki ; Genel Kurmayın abisi bile Bakanlık katından çıkmış ve Başbakan'ın yanına kadar yerleştirilmiştir . 

Bütün bu olayların açığa kavuşmasında en kritik kişilerin başında Volkan AKÇAY geliyor . 

Bu konuda düğümü çözecek kişininde kendisi olduğunu düşünüyor , Takdir-i ve yorumları kamuoyuna bırakıyoruz .

Yarın Özel Öğretim Kurumları ve Fetö terör örgütünün dosyası ile devam edeceğiz .

KAMUDANHABER.COM