Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilin valiliklerine gönderdiği yazıyla, "kişisel gelişim kursu" adı altında liselere ve üniversitelere hazırlık kursları düzenleyen kurumların kapatılmasını talep etti.

Tartışmalı yöntem ile bir kişi daha idam edildi! Tartışmalı yöntem ile bir kişi daha idam edildi!

Resmi izinlerini "kişisel gelişim kursu" olarak alıp aslında öğrencilere sınav hazırlığı yaptırdığı öne sürülen bu kurslar hakkında MEB, kapatma süreci başlattı. Öğrencileri liselere ve üniversitelere geçiş sınavlarına hazırlayan bazı kişisel gelişim kurslarına yönelik bakanlığa gelen şikayetler üzerine harekete geçildi.

Bu doğrultuda Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner'in imzasını taşıyan ve 81 ilin valiliğine gönderilen yazıda, ilgili kurslara karşı yaptırımların uygulanacağı belirtildi. Yazıda, kursların kanunda tanımlanan "çeşitli kurslar", "özel öğretim kursları" ve "sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri" olarak faaliyet gösterebileceği ve kayıt işlemlerinin bu doğrultuda yapılması gerektiği vurgulandı.

Kurumların, amaçlarına uygun faaliyet göstermemesi durumunda iş yeri açma ruhsatlarının iptal edileceği uyarısının daha önce yapıldığı da hatırlatıldı.

Ayrıca, valiliklerin "özel öğretim kursları", "sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri" ve "çeşitli kurslar" adı altında faaliyet gösteren bu kişisel gelişim kurslarını denetlemesi gerektiği ifade edildi. İzinlerini amacı dışında kullanan kurumlar hakkında 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında işlem yapılacağı kaydedildi. Bununla birlikte, sadece kişisel gelişim kursları değil, kurallarına uygun kayıt almayan diğer sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri ile özel öğretim kurslarının da kapatılacağı bildirildi.