Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan müfettişler, son dönemde öğretmenler için getirilen maaş ve tazminat düzenlemelerinin dışında bırakıldı. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlere sağlanan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tazminatları, müfettişler için geçerli olmadı. Bu durum, müfettişlerin maaşlarının öğretmen maaşlarının gerisinde kalmasına neden oldu.

Öğretmenlere sağlanan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tazminatları, ek ders ücretleri ve çeşitli iyileştirmeler, öğretmenlerin maaşlarını artırırken, müfettişlerin maaşlarına yönelik bir düzenleme yapılmadı. Aynı zamanda, müfettişlerin görev yolluklarının piyasa şartlarına göre düşük kalması ve ek ders ücreti gibi ek kazançlardan yararlanamamaları, maaş dengesizliğini daha da derinleştirdi.

Sendikalar, müfettişlerin maaş ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılması için çeşitli taleplerde bulunmuş olsalar da, bu talepler Öğretmenlik Meslek Kanunu'na dahil edilmedi. Eğitim öğretim sınıfı dışındaki personel için özlük haklarında herhangi bir düzenleme yapılmaması, müfettişlerin yalnızca temel maaşla yetinmesine ve bu durumun öğretmen maaşlarıyla kıyaslandığında dezavantaj oluşturmasına neden oldu.

Tekirdağ'da facia: 2 doktor öldü 2 doktor yaralandı! Tekirdağ'da facia: 2 doktor öldü 2 doktor yaralandı!

Müfettişler, öğretmenlik kökenli olmalarına rağmen, öğretmenlerin aldığı ek tazminatlardan ve diğer avantajlardan faydalanamadıkları için maaşlarının geride kalmasından şikayetçi. Eğitim çevreleri, bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini savunurken, müfettişlerin mağduriyetinin devam ettiğine dikkat çekiyorlar.