Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete imzalı "Okuma Yazma Kurslarında Öğretici Görevlendirme" konulu resmi yazıyı yayımladı. Bu yazıya göre, belirli branş öğretmenlerine ücret karşılığında ek ders verme imkanı sağlanacak.

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan kampanya, eğitim hakkından yararlanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşlara yönelik okuma yazma kurslarının açılmasını öngörüyor. Bu seferberliğin ilk yıllarında yoğun ilgi gören kurslarda öğretici görevlendirmeleri belirlenen esaslara göre yapılmıştı.

2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam eden seferberlik kapsamında, sınıf öğretmenlerinin bulunmadığı durumlarda, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri başta olmak üzere, Talim ve Terbiye Kurulu kararı doğrultusunda gerekli atama şartlarını taşıyan öğretmenlerin görevlendirileceği belirtildi. Bu görevler, kadrolu Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerine ek ders imkanı sunuyor.

Bakan Yusuf Tekin'den Mülakat Sonuçları Hakkında Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Mülakat Sonuçları Hakkında Açıklama