Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta oldukça yoğun bir gündem var.

İşte bu haftanın ön plana çıkan konuları:

Eğitimcilere Yönelik Şiddetin Önlenmesi

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

 Meclis'te, okullarda eğitimcilere yönelik şiddeti artırmayı amaçlayan yasa tasarısı gündeme gelecek. Taslak metnin AK Parti grubuna sunulması bekleniyor. Değişiklikler arasında, eğitim çalışanlarına yönelik suçlarda cezaların artırılması ve tutuksuz yargılama yolunun kapanması gibi önemli maddeler bulunuyor.

Fahiş Fiyatla Mücadele

 Genel Kurul'da fahiş fiyatlarla mücadeleye dair kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. Özellikle piyasa dengesini bozan işletmelere ağır cezalar getirilmesi hedefleniyor. Fahiş fiyat uygulayanlara ve stokçuluk yapanlara yönelik cezaların artırılması planlanıyor.

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı

 Plan ve Bütçe Komisyonu, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasına ilişkin kanun teklifi üzerinde çalışacak. Bu vakıf aracılığıyla, emekli olan diplomatların bilgi ve tecrübelerinin gelecek nesillere aktarılması sağlanacak.

Kripto Para Düzenlemesi

Meclis'e sunulacak olan kripto para düzenlemesiyle ilgili çalışmalar devam edecek. Kanun teklifinde, kripto varlıkların tanımı yapılacak ve bu varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kurallar belirlenecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta bu önemli konuların yanı sıra diğer gündem maddeleri de değerlendirilecek ve tartışılacaktır.