Katar Başbakanı ve Maliye Bakanı ile kritik görüşmeler

Ziyareti çerçevesinde Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelen Bakan Şimşek, daha sonra Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO'su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik stratejiler ele alındı.

"Invest in Türkiye" programında Türkiye’nin ekonomik hedefleri paylaşıldı

Doha'da, Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği tarafından düzenlenen "Invest in Türkiye" programında konuşan Şimşek, Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırımları artırma stratejilerini ve ekonomik reform sürecindeki ilerlemeleri paylaştı. Şimşek, Türkiye’nin yeni ekonomi politikaları, Orta Vadeli Program'daki hedefler ve reform hazırlıkları hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, Türkiye'nin stratejik avantajlarını vurguladı ve ülkenin bölgesel ve küresel düzeydeki ekonomik potansiyeline dikkat çekti.

Katar yatırımcılarına Türkiye'nin stratejik avantajları anlatıldı

Bakanlıktan açıklama geldi! İşte en çok at, eşek ve domuz eti bulunan şehirler Bakanlıktan açıklama geldi! İşte en çok at, eşek ve domuz eti bulunan şehirler

Bakan Şimşek, Türkiye'nin yatırım çekme hedeflerine değinerek, ülkenin büyüme performansı ve son yıllarda büyük gelişme gösteren altyapı projeleri ile yatırımcılar için cazip bir destinasyon olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisinin, sunduğu zengin sektör çeşitliliği ile bölgesel ve küresel ölçekte önemli bir yatırım merkezi olduğunu ifade eden Şimşek, makroekonomik istikrarın sağlanmasıyla Katar’dan Türkiye’ye olan yatırım ilgisinin daha da artacağını söyledi.

"Türkiye’nin uzun vadeli potansiyeli büyük"

Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, "Bugün birçok sektörden Katar'ın önde gelen iş insanları ve girişimcileriyle buluştuk. Türkiye'de uygulanan istikrar ve reform programının olumlu sonuçlar verdiğini aktardık. Türkiye'nin uzun vadeli potansiyelini değerlendirdik ve yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya teşvik ettik" dedi. Şimşek, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu, yatırımcıların bu fırsatları değerlendirmeleri halinde uzun vadede olumlu sonuçlar elde edeceklerini belirtti.

Türkiye'nin sunduğu yatırım fırsatlarına olan ilginin büyük olduğunu vurgulayan Şimşek, "250'nin üzerinde üst düzey katılımcının yer aldığı toplantı, Türkiye’ye olan ilginin ve güvenin güçlü bir göstergesi" şeklinde konuştu.

Katar'dan sonra sıradaki durak Kuveyt

Doha temaslarını tamamlayan Mehmet Şimşek, bir sonraki durağı olan Kuveyt’e geçecek. Burada, Kuveyt Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ve Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO’su Ganim Süleyman el-Guneyman ile bir araya gelecek. Şimşek, Kuveyt'te gerçekleştirilecek yatırımcı toplantısının ardından Türkiye'ye dönecek.