Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, en düşük kamu görevlisinin maaşının kamu işçisinden az olmaması ve seyyanen ilave ödemenin emekli kamu görevlilerine de yansıtılması taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a ilettiklerini duyurdu.

Yalçın, beraberinde toplu sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ı ziyaret etti. Ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yapan Yalçın, görüşmede, Meclise sunulan kanun teklifi üzerinde durduklarını belirtti.

Kamu görevlilerinin maaş artışlarını içeren kanun teklifinin kapsamının genişletilmesi, eksikliklerin giderilmesi, emeklilere yansıtılması ve kamu çalışanları arasında ücret adaletsizliğinin sona erdirilmesi beklentilerini Bakan Işıkhan'a ilettiklerini ifade eden Yalçın, yüzde 17,55 oranındaki maaş artışı ve 8 bin 77 lira seyyanen ilave ödeme sonucunda oluşan durum hakkında görüş ve önerilerini paylaştıklarını belirtti.

Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği sözlerin eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi için kanun teklifi üzerindeki eksikliklere dikkat çektiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Yalçın, "Temmuz ayında kamu işçilerine yüzde 15 oranında bir artış yapılacağını ve en düşük kamu görevlisinin maaşının en düşük işçi maaşının altında kalmaması gerektiğini dile getirdik. Bu nedenle en düşük kamu görevlisi maaşının kamu işçisinden az olmaması, seyyanen ilave ödemenin emekli kamu görevlilerine de yansıtılması ve en düşük kamu görevlisi maaşının hesaplanmasında eş ve çocuk durumunun dikkate alınmaması gibi hususları ilettik. Bu önemli düzenlemede bazı revizyonlar yapılarak, güçlü ve büyük Türkiye'nin yüzyılına yakışır şekilde Meclis aşamasında bu sorunun çözüleceğine inanıyorum." paylaşımında bulundu.

 

Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar" Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar"

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi