Merkez Bankası, Mayıs ayında enflasyonun zirve yapmasını ve yıl sonunda yüzde 38'e ulaşmasını öngörüyor. Enflasyon ornaı ise, memur ve emekli maaşlarına yansıyacak zam oranlarını doğrudan etkiliyor. Yılın ilk dört ayında kaydedilen yüzde 3,23'lük enflasyon farkı, memur ve emeklilerin maaşlarına eklenen zam miktarını belirleyen önemli bir faktör olacak.

Para Tl Lira 30 Wl6H Cover

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!

Toplu Sözleşme

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen oranlarla birlikte, Temmuz ayında memur ve memur emeklileri için yüzde 20'ye varan zam beklentilerini dile getirdi. Yalçın, enflasyonun kontrol altına alınmasının, memur ve emeklilerin alım gücünü korumak için kritik olduğunu vurguladı.

Para 16 9 1573725880 16 9 158641 Yhmq.jpg

Enflasyon Tahminleri ve Maaş Artışı

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları anketinde, Mayıs ve Haziran ayları için enflasyon tahminleri sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 2,54 olarak belirlendi. Bu tahminler gerçekleşirse, ilk 6 ayda enflasyonun yüzde 25 seviyesine ulaşması bekleniyor.

Ruyada Kagit Para Gormek Ne Anla Z9Fx.jpg

Zam Oranlarının Netleşmesi İçin Gözler Enflasyon Raporlarında

Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon verilerinin açıklanması, memur ve emekliler için belirlenecek kesin zam oranlarını netleştirecek. Yılın ilk yarısında gerçekleşecek enflasyon artışı, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam miktarını doğrudan etkileyecek.