Kasım ayı enflasyon rakamları belli oldu ve bu rakamlar milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiriyor. Kasım ayında TÜFE'de (Tüketici Fiyat Endeksi) yüzde 3,28 artış yaşandı ve yıllık bazda enflasyon yüzde 61,98 olarak gerçekleşti. Bu verilere göre temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 33,65 oldu.

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı almaktadırlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı alan memur ve emekliler, bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacaklar. Kasım sonu itibarıyla bu rakam yüzde 26'yı aşmış durumda. Ancak net rakam, aralık ayına ilişkin enflasyon verisiyle belirlenecek.

Memur ve memur emeklileri, ocak ayında yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacaklar.

Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zam alırlar. Yılın ikinci yarısında beş aylık veri açıklandığı için şu anda yüzde 33,65'lik zam imkanı doğmuş durumda. Yılın son ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla zam oranı netleşecek.

Hükümet, 3 Ocak 2024'te açıklanacak enflasyon oranlarına ek olarak refah payı ekleyebilir. Bu durumda, memur ve emeklilere yapılacak zamların net miktarı daha da belirlenecektir.