Şubat Ayı Enflasyon Rakamları Ne Anlama Geliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak Şubat ayı enflasyon verileri, memur ve emekliler için büyük önem taşıyor. AA Finans tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Şubat ayı için enflasyon beklentisi yüzde 4,04 olarak belirlendi. Bu oran, bir önceki ay yüzde 64,86 olan yıllık enflasyonun, yüzde 66,30'a yükselmesi bekleniyor. Ayrıca, 2024 yıl sonu enflasyon beklentisi de yüzde 42,46 olarak güncellendi.

Emekli ve Memur Maaşlarına Beklenen Zam

Beklenen enflasyon rakamları, emekli ve memur maaşları üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Eğer Şubat ayı enflasyonu beklentiler dahilinde gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 11,01'lik bir zam alacak. 

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

Memurlar ve memur emeklileri için de durum farklı değil. 2024 yılının ikinci yarısında memurlara uygulanacak yüzde 10'luk toplu sözleşme zammı, Ocak-Haziran dönemindeki enflasyonun yüzde 10'un altında kalması durumunda enflasyon farkı olarak memurlara yansıtılmayacak. Ancak, Şubat ayı enflasyonunun beklentiler doğrultusunda gelmesi, memur ve memur emeklilerinin de zammı garantilemesi anlamına geliyor.

Kritik Tarih: 4 Mart Pazartesi

Tüm gözler, TÜİK tarafından 4 Mart Pazartesi günü açıklanacak Şubat ayı enflasyon verilerine çevrildi.