Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, "TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak" ifadelerini kullandı. Bu yeni düzenleme ile tüm sendikalı memurlar, belirlenen ikramiyeyi alma hakkına sahip olacak.

Önceki düzenlemenin iptali ve yeni karar

Bakan Işıkhan, daha önce CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu üzerine iptal edilen bir düzenlemeye de değindi. İptal kararı, o dönemde ikramiye alan kamu görevlilerinin aylıklarında azalmaya yol açmıştı. Ancak yeni yasalaşan düzenleme ile sendikalı memurların bu hak kaybı giderilmiş oldu.

Hükümetin emeği ve memurlara mesaj

17 İlçede Halka Ücretsiz Şekilde Kavun ve Karpuz Dağıtılacak! Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Destek 17 İlçede Halka Ücretsiz Şekilde Kavun ve Karpuz Dağıtılacak! Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Destek

Bakan Işıkhan, Cumhur İttifakı Milletvekillerine teşekkür ederek, "Bu kanun teklifinin yasalaşması sürecinde emeği geçen Cumhur İttifakı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Memurlarımız için hayırlı olsun." dedi.