Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dakika açıklamasında bazı memurlar için akıllı telefon kullanımına kısıtlamalar getirilebileceğini belirtti. 

MİT'in 97. Yıl Dönümünde Güvenlik Vurgusu

Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 97'nci Kuruluş Yıl Dönümü töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT mensuplarının cesaretine ve vazife şuuruna vurgu yaptı. Erdoğan, "Türkiye'yi tanıyacaksınız. Hala tanıyamadınız ama tanımaya mahkumsunuz." diyerek, Türkiye'nin güvenlik alanındaki kararlılığını ifade etti.

Akıllı Telefonlar ve Güvenlik Sorunları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte bazı güvenlik zaafiyetlerinin ortaya çıktığını dile getirdi. Yabancı mesajlaşma uygulamaları üzerinden resmi kurumlara ait bilgilerin paylaşılmasının ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirten Erdoğan, Avrupa ülkelerinde bu tür uygulamalara getirilen kısıtlamalara dikkat çekti.

Yeni Kısıtlamalar Yolda mı?

Erdoğan, "Bu konuda devletimizin artık harekete geçmesi gerektiği inancındayım" diyerek, resmi kurum çalışanlarının akıllı telefon kullanımlarına ilişkin yeni düzenlemelerin gündeme gelebileceğini işaret etti.