DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş, iktidarla anlaştıkları yönündeki iddiaları yalanlayarak "İttifak yapmamızın hiçbir koşulu yok. Bize yönelik operasyonlar sürüyor zaten. Olsa Esenyurt'ta CHP ile yaptığımız ittifak gibi açıklarız" dedi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş, CHP ile yürütülen ittifaka dair itiraflarda bulundu.

Beştaş, hükümetle herhangi bir ittifak içinde olmadıklarını kesin bir dille yalanladı. Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’a konuk olan Beştaş, geçtiğimiz haftalarda DEM Parti'nin 'yerel seçimlerde belediyelere kayyum atanmaması' için iktidarla anlaştığı iddialarının sorulması üzerine şunları kaydetti: "Bizim iktidarla hiçbir şekilde ittifakımız yok. Öncelikle bunun altını kalın bir şekilde çizmek istiyorum. İttifak için bir koşulumuz da yok. Zaten halihazırda bize yönelik operasyonlar sürüyor. 3 gün önce Esenyurt ilçe eş başkanlarımız tutuklandı. İktidarın bize yönelik yaklaşımında bir farklılık yok. Olsa açıklarız."

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Eğer bir ittifakları olsaydı, tıpkı Esenyurt ve Mersin gibi açıklarız. Çünkü bizim kimseden utanacak çekinecek bir pozisyonumuz yok. Bu ithamlar bizim için yeni de değil. 2019 seçimlerinde de muhalefete kazandırmak iktidara kaybettirmek üzerine çıktığımız yolda da bu ithamlarla da karşılaşmıştık.

Öte yandan, CHP'nin DEM Parti ile yaptığı ittifaka yönelik bir itiraf da Altan Tan'dan gelmişti. CHP'nin sözcüsü Halk TV'de konuşan Tan, 'kent uzlaşısı' ittifakının Kandil'den gelen talimatla kurulduğunu açıklayarak "DEM'e hakim olan kanat yani Kandil'de de egemen olan kesim yine 10 yıllık siyasetin devamından yana. Hedef, ne pahasına olursa olsun Erdoğan'ı ve AK Parti'yi zayıflatmak. Elle tutulur karşılık almadan CHP'yi ve İstanbul özelinde Ekrem İmamoğlu'nu desteklemek" ifadelerini kullanmıştı.