Güncel

Merkez Bankası Enflasyon Hakkında Açıklama Yaptı: Ocak Ayında Geçici Enflasyon Artışı Bekliyoruz

25 Ocak'ta düzenlenen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan kararlar, finansal piyasalarda önemli bir gündem oluşturdu. Bu toplantıda faiz oranları, önceki döneme göre 250 baz puan artırılarak %45'e yükseltilmişti

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan kararlar, finansal piyasalarda önemli bir gündem oluşturmuştu. Son toplantıda faiz oranları, önceki döneme göre 250 baz puan artırılarak %45'e yükseltilmişti. TCMB, bu kararın temel hedefinin, Türk lirası likiditesindeki aşırılıkları dengelemek ve ekonomik istikrarı sağlamak olduğunu belirtti.

Enflasyon Raporu'na dayanarak yapılan açıklamalarda, hizmet fiyatlarındaki ve vergi güncellemelerindeki artışlar nedeniyle Ocak ayında enflasyonun yükseleceği konusunda uyarılarda bulunuldu. Özetle, TCMB, Ocak ayında beklenen geçici yükselişin ardından fiyat artışlarının Şubat ayında ve sonrasında yavaşlayacağı öngörüsünde bulundu.

Mevduat faizlerindeki Ocak ayındaki düşüşe de vurgu yapılan özette, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın, makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi. Alınan kararlarla birlikte sadeleştirme sürecinde önemli bir aşama kaydedildiği değerlendirmesine de yer verilen özette, ekonomik dengenin sağlanması adına atılan adımların etkileri üzerinde duruldu.