Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) üst düzey görev değişikliği yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, TCMB Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine yeni isimler atandı.

Yapılan değişiklikle birlikte TCMB Başkan Yardımcılığı görevlerine şu isimler getirildi:

Fati̇h Karahan ki̇mdi̇r?

Ekonomist Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden mezun olduktan sonra ekonomi üzerine yüksek lisans ve doktora derecelerini Pensilvanya Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 2012 yılından beri New York Merkez Bankası’na bağlı Para Politikası Araştırma Birimi bünyesinde ekonomist olarak görev yapmaktadır.

Osman Cevdet Akçay ki̇mdi̇r?

Osman Cevdet Akçay, Boğaziçi Üniversitesi ekonomi mezunu olup, New York City University Graduate School and University Center'da M.Phil ve Ph.D derecelerini almıştır. Daha önce Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi'de başekonomist olarak çalışmıştır.

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Hati̇ce Karahan ki̇mdi̇r?

 Hatice Karahan, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra ABD'ye giderek ekonomi alanında doktora yapmıştır. Çalışma hayatında çeşitli üniversitelerde ders vermiş ve ekonomi alanında danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu danışmanı olarak da görev yapmıştır.