Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Kırşehir'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde muhtarlık için aday olan Aydın Battal'ın dolandırıldığı iddia edilen olayla ilgili olarak şüpheliler yakalandı. Battal, seçimleri kaybettikten sonra sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla gündeme gelmişti.

Battal, sosyal medyada yayınladığı bir videoyla, kendisine gelen kişilere bir hayır kurumu için adak kurbanlık olarak 4 koyun ve 6 kuzu verdiğini belirtmişti. Ancak Battal'ın bu iddiasının ardından, kendisini dolandırdığı iddia edilen şahıslar hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüphelileri gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, jandarmadaki işlemleri devam ediyor. Aydın Battal ise Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu köyünde çobanlık yapmaktadır. Seçimlerde 2 adayla yarışan Battal, 300 seçmenli köyden 29 oy alarak dikkat çekmişti.