Güncel

Meteoroloji Genel Müdürü'nden Çarpıcı Açıklamalar, Artık Her Şeye Hazır Olun!

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Samsun'da düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı'nda yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin dünya genelindeki etkilerine dikkat çekti.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, artan sıcaklık, yangınlar, seller ve taşkınlar gibi meteorolojik afetlerin yanı sıra jeolojik afetlerin de artış gösterdiğini belirtti.

Genel Müdür Coşkun, insanların her türlü afete karşı hazırlıklı olmalarının önemine vurgu yaparak, bu hazırlığın etkin ve yetkin kamu kurumlarını, üniversiteleri takip etmekten geçtiğini ifade etti. Uyarıların önemine değinen Coşkun, Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak renkli uyarı sistemini kullanarak halkı bilinçlendirdiklerini ve bu bilgileri diğer kamu kurumlarıyla paylaştıklarını aktardı. Renk kodlarıyla yapılan uyarıların, vatandaşların anlayabileceği şekilde yapıldığını belirterek, özellikle riskli durumlar için önceden bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Ayrıca, Coşkun, yağışların sıklığı ve şiddetinin arttığını, eski kışların yaşanmadığını ve bu durumun altyapı sorunlarına yol açtığını dile getirdi. Toprak-kar dengesini sağlamak adına eski dönemlerdeki gibi kar yağışlarının yaşanmadığını belirten Coşkun, bu durumun yerleşim yerlerinde can kaybına neden olabileceğini ifade etti. Yaptıkları beklentileri de 1 hafta önceden paylaştıklarını, vatandaşları bilinçlendirmek adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.