Güncel

Meteoroloji il il açıkladı: Sağanak ve toz taşınımı geliyor

Meteoroloji’nin günlük hava tahmin raporu ışığında, Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Gaziantep ve Kilis’te sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor. Marmara, Ege ve Akdeniz’de ise toz taşınımı olacağı değerlendirildi.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava tahmin raporuna göre, ülkemizin büyük bir bölümünün parçalı yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç noktaları, İç Anadolu’nun güneyi ile Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Gaziantep ve Kilis civarlaırnın yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı değerlendirildi. Scaklık seviyelerinin ise aynı şekilde ilerleyeceği, genel anlamda mevsimsel şartlara uygun olması bekleniyor.

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT!

Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı olacağından; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda gecikmeler gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

Bölgelerimizde hava durumu şöyle:

MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin güneyi ile Ankara ve Çankırı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.