Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hafta sonu fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği bu süreçte, 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar verildi.

Uyarı Verilen İller:

Sarı Kod: Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Bingöl, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Osmaniye, Tunceli, Uşak.

Turuncu Kod: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. Bakan Yerlikaya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın yaptığı uyarılara dikkat çekerek, vatandaşların gerekli tedbirleri almalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

Vali Davut Gül, özellikle İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiğini duyurarak, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Meteorolojik uyarılar doğrultusunda, 81 ildeki AFAD merkezleri ve ilgili ekipler teyakkuzda bulunuyor. Vatandaşlardan ise uyarılara duyarlılıkla yaklaşmaları ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları isteniyor.