Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Yozgat, Sivas ve Kayseri'nin kuzey ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu... Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu...

Kuvvetli Yağış Beklenen Bölgeler: Yağışların, özellikle Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları olası su baskınları, ani sel, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Hava Sıcaklığı: Sıcaklıkların batı, güney ve iç kesimlerde 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında ise kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olmalı.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların; Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.