Güncel

Meteoroloji'den 15 kente 'sarı' uyarı: Sağanak yağış geliyor

Ülkemizin bazı bölgelerinde bugün sağanak yağış ve fırtına olacağı değerlendiriliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öngörülen gök gürültülü sağanak nedeniyle 15 kente sarı kod uyarısında bulundu Bazı illerde de toz taşınımı etkisi devam ediyor.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu son hava tahmin raporuna göre, bugün Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay'ın batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari'nin güneyi ile yarın sabah saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van'ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Edirne ve Kırklareli civarları ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde ise yağış yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Değerlendirilen gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle 15 kente "sarı kod" ile uyarı yapıldı. Bu uyarıda vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkati ve tedbirli olması yönünde açıklamlara da yer verildi.

Uyarı yapılan iller şöyle:

Adana, Edirne, Hakkari, Iğdır, Kırklareli, Osmaniye, Şırnak, Van, Ağrı, Erzurum, Hatay, Kars, Mardin, Siirt, Tekirdağ.


Rüzgar etkili olacak

Batı Akdeniz'in batısında ise rüzgar bugün günü öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı taraflarından, Antalya Körfezi'nde cumartesi öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtına cumartesi akşam saatlerinden itibaren kaybolacak.