Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale'nin güneyi ve Erzurum'un batı kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Genel hava durumu: Kıyı Ege, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale dışındaki tüm bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin son aşamasındayız Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin son aşamasındayız

Hava sıcaklıkları: İç kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalma görüleceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği olmayacak.

Rüzgar durumu: Genelde kuzey ve kuzeybatı, güney ve doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların kuvvetli olması beklenen bölgelerde sel, su baskını ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu. Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşların dikkatli olması öneriliyor.