Türkiye, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar ile mücadele etmeye devam ediyor. Meteoroloji'den paylaşılan tahminlere göre sıcaklıkların 1 hafta boyunca süreceği belirtildi.

Uzmanlardan Saat Uyarısı

Uzmanlar özellikle Türkiye'nin güneyinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların saat 11 ile 16 arasında dışarı çıkmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Ülke genelinde yalnızca Doğu Karadeniz'de sağanak yağış olacağı değerlendirildi.

Hangi Yerlerde Yağış Var?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Cengiz Çelik, yurdun büyük bir bölümünde yağış beklenmediğinin altını çizdi.

Çelik, "Önümüzdeki bir hafta 10 günlük periyoda baktığımızda sadece Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yağışlar var." ifadelerine yer verdi.

Bölgelere Göre Sıcaklık Değerleri

Yaz sezonuna giriş yapılmasıyla birlikte tatilciler de hava durumunu merak ediyor. Tatil bölgelerinde de önümüzdeki süreçte yağışlı sistem söz konusu değil.

Beş büyük şehirde de pazar hava güneşli ve çok sıcak. İstanbul 33, Ankara ve Bursa 35, İzmir 39 derece.

İstanbul, Bursa ve İzmir'de sert esen rüzgar serin olmaya yardımcı oluyor. Antalya'da ise yüksek bağıl nem 33 derece olan sıcaklığı 38-40 derecelerde yaşatıyor.

Marmara'da poyaz sert eserek serinlik vermeyi sürdürecek.

Aşrıı sıcaklar yeni haftada da devam edecek . Edirne 37, Balıkesir ve Çanakkale 34, Kocaeli 33 derece.

Ege'de sıcaklık sveiyeleri haziran ortalamasının 8 ila 10 derece üzerinde. Gölgede Manisa 40, Muğla 39, Denizli 42, Aydın 44, Bodrum 38 derece.

Rüzgarlar bölgelere biraz olsun serinlik katıyor.

Akdeniz'de sahillerde bağıl nem çok fazla olmasından kaynaklı bunaltıcı hava vatandaşları etkisi altına almaya devam ediyor. Osmaniye ve Hatay arasında yaz sağanakları yaşanabilecek.

Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı

Adana 36, Isparta 37, Kahramanmaraş 38 derece. Hatay ve Mersin'de hissedilen sıcaklık 37-38 derece.

Karadeniz'de Gümüşhane, Artvin arasında iç kesimlerde yağmur geçişleri söz konusu. Batı Karadeniz'de ise sıcaklık yükseliyor.

Bolu 33, Kastamonu 34, Samsun 27, Trabzon 26 derece. Yüksek bağıl nem nedeniyle sıcaklıklar çok daha yüksek derece de hissediliyor.