En düşük emekli maaşına gelen zam belli oldu En düşük emekli maaşına gelen zam belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Haziran ayının ilk haftasında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde olacağı uyarısında bulunuldu. Özellikle yaşlılar ve çocuklar için dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Serin havaların geride kaldığı ve yurt genelinin sıcak havanın etkisine girdiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, artan sıcaklıklar konusunda ilk uyarısını yaptı. Yapılan açıklamada, Haziran ayının ilk haftasında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde olacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta boyunca etkili olan yağışlı ve serin havanın yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı kaydedildi. Hafta sonu mevsim normallerinde seyredecek hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artarak hafta ortasına kadar 6 ila 10 derece mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

Muğla Kavrulacak

Açıklamada özellikle Muğla’ya dikkat çekilerek, "Muğla'da önümüzdeki günlerde beklenen en yüksek sıcaklıkların 34-38 derece arasında olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.