Güncel

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Eylül Cumartesi günü için Türkiye genelinde sağanak yağışlar ve fırtına uyarısında bulundu.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Eylül Cumartesi günü için Türkiye genelinde sağanak yağışlar ve fırtına uyarısında bulundu. Tahminlere göre, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu-Güneydoğu Anadolu'nun birçok bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Sinop, Diyarbakır gibi bazı illerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de kuzey yönlerinden 40-60 km/s hızla esen kuvvetli rüzgarlar da bekleniyor.

Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek olup, Güneydoğu Anadolu’da 2-4 derece arasında bir düşüş yaşanacak. Yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

İstanbul’da gün boyunca aralıklı sağanak yağışların etkili olması beklenirken, Marmara genelinde de benzer bir hava durumu öngörülüyor.