Ankara Valiliği, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan verilere dayanarak, Ankara'nın batı ve güney ilçelerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini bildirdi. Valilik, bu yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı konusunda uyardı.

Sel ve Su Baskınlarına Dikkat

Valilik açıklamasında, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi. Ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı da uyarılar yapıldı. Meteorolojik veriler, bugün öğleden sonra Ankara'nın batısında ve güneyinde beklenen sağanak yağışların, kısa süreli fırtınalar ve rüzgar gibi ciddi hava olaylarına neden olabileceğini gösteriyor. Ani sel ve su baskınları riski, özellikle düşük kotlu bölgelerde ve dere yataklarına yakın alanlarda yaşayan vatandaşlar için önem arz ediyor.

Emekliye Ek Zamda Son Dakika Gelişmesi! Emekliye Ek Zamda Son Dakika Gelişmesi!

Ulaşımda Yaşanabilecek Aksamalar

Sağanak yağışların, Ankara'da özellikle akşam saatlerinde trafikte yoğunluk yaratabileceği ve ulaşımda gecikmelere neden olabileceği belirtiliyor. Sürücülere ve yayalara olası aksamalara karşı dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Valilikten Yapılan Uyarı

Valilik açıklamasında, "Ankara'nın batı ve güney ilçelerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre, bugün öğleden sonra Ankara'nın batısında ve güneyinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.