MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara’da düzenlenen “Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp” sempozyumunda önemli açıklamalarda bulundu.

Ziya Gökalp’e Dair Övgüler

Bahçeli, Ziya Gökalp’ın bilime ve tanımaya yaptığı katkılara vurgu yaparak, onun ölümsüz eserler bıraktığını belirtti. Gökalp’ın, sadece Türk tarihinin 20. yüzyılında önemli bir figür değil, aynı zamanda fikir dünyasında parlayan bir yıldız olduğunu ifade etti. Ancak, Bahçeli, Gökalp’ın hakkıyla anlaşılamadığını ve Türkiye’de sosyolojinin kurucusu olarak önemli bir yer edindiğini belirtti. Onun fikirleriyle fitneye karşı bir duruş sergilediğini söyleyen Bahçeli, Gökalp’ın yaşamı boyunca yaşadığı devrimlerin ve imparatorluğun çöküşünün etkilerini derinden hissettiğini aktardı. Bu nedenle, Gökalp’ın hatırasını anmak ve onun değerlerini sosyal ve siyasi hayata yansıtmak herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Türk ve Kürt İlişkileri

Bahçeli, Türkler ile Kürtler arasında sevginin zorunlu olduğunu belirterek, Türkleri sevmeyen bir Kürt ve Kürtleri sevmeyen bir Türk olamayacağını ifade etti. İki milletin bin yıllık ortak bir geçmişe sahip olduğunu ve bugün karşı karşıya oldukları ortak tehditler bulunduğunu dile getirdi.

İYİ Parti'ye Mesaj

Öğretmen eşini 'baba mirası' yüzünden öldürmüş! Öğretmen eşini 'baba mirası' yüzünden öldürmüş!

Bahçeli, içten içe çürümenin önüne geçeceklerini vurgulayarak, kimsenin kendileriyle Türklük konusunda yarışa girmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, iplikçi kavgalarına karıştırılmamaları için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.