Güncel

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Ne Ülkü Ocakları'nı ne de MHP'yi çiğnetmem... Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yeni yasama yılında partisinin ilk grup toplantısında birlik ve beraberlik mesajı vererek "Başka Türkiye yok, milletimiz güçlü bir ailedir." ifadelerini kullandı. Bahçeli, Sinan Ateş'in annesine "herkes haddini bilsin" şeklinde cevap verirken, CHP ve Halk TV'ye "ayağınızı denk alın" mesajı verdi.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"HER TÜRK BİRBİRİNE SARILMALIDIR"

"Yeni dönemin siyaset ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum.

Tarihsel süreçlerin milli analizlerle yapılması hayatın gerçeklerine en uygun olanıdır. Cehpelere bürünmüş, mahallelere ayrılmış siyasi düşüncelerin ortak bir geleceğe destek vermesi hayali bir durumdur. İçinde bulunduğumuz süreçte dünyayı ele geçiren ortak sorunun önünü kesmek gerekir.

Yol yakınken herkesin elini husumet tetiğinden çekmesi gereklidir. Başka Türkiye yoktur. Gidip geleceğimizi kuracağımız bir yurt köşesi yoktur. Bölgesel ve küresel dalgaların kıyımıza çarptığı bugünkü zaman diliminde her Türk'ün birbirine sarılması gerekmektedir. Sadece camilerimizde, düğün alaylarında, cenaze merasimlerinde değil, hayatın her alanında güncel tehlikelere karşı direniş göstermeliyiz. Bu asil direnişi, sağduyudan sağduyuya, satırdan satıra ifade edecek olursam; her düşüşten sonra tekrardan ayağa kalkmak, bulmaca içindeki bulmacaları çözebilmek, çok cepheli mücadeleden başarıyla çıkabilmek için öncelikle öz değerimize dönmemiz gerekmektedir. Türk milleti büyük ve güçlü bir ailedir. Bu düşüncelerimi hiçbir karşılık beklemeden dile getirdiğimi tüm milletim bilmelidir.

"ŞANSINI DENEMEK İSTEYEN VARSA BUYURSUN"
Sarsılmaya çalışılan iç cephemizdir, buna izin veremeyiz. Şansını denemek isteyen varsa buyursun gelsin. Bizi birbirimize düşürmeyi planlayanların boğazına dururuz, durmadık diyelim yağlı urgan olup boğazlarına dolanırız. Fırsat kollayanların kulaklarında bu sözlerimin çınlaması tavsiyemdir. Paylaşamayacağımız bir şey yoktur. Sahte ve sanal gündemlere kaptıracağımız yakamız yoktur. Saklanıp sinecek korkak bir meşrep bizde yok. Sosyal medya suikastlarına boyun eğecek fıtrat bizde hiç yoktur. Devşirilmiş ve demlenmiş fosillere meydanı boş bırakmayacağız. Ne diyorsak sözümüz olsun, yapacağız. Türkiye'ye sahip çıkacağız.

"SAVAŞ ÇIKTIĞI KADAR ÇIKMIŞTIR"
Değerli arkadaşlarım İkinci Dünya Savaşı'nın galibi olan ülkelerin referansıyla taçlandırılan uluslararası sistem bütünüyle teklemiş, sonunda tıkanmıştır. Gazze'nin yardım çağrılarını duyacak Türkiye dışında bir ülke duyulmamıştır. İnsanlık can çekişirken İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da zorbalıkların her gün bir yenisini daha icra ederken, Yemen'e Suriye'ye bomba yağdırmaktadır. Savaş çıkacağı kadar çıkmıştır. Sıcak gelişmeleri, aleni savaş ortamlarını saptırmanın bir faydası yoktur. Geçtiğimiz hafta Hizbullah'a karşı nokta operasyonlar başka değerlendirmeler yapmamıza engel olmuştur. Bu savaşın sadece Ortadoğu ile sınırlı kalacağına inanlar büyük yanılgı içerisindedir. Buna karşı BM'nin bırakınız müdahale etmesini, buna niyetinin bile olmadığı anlaşılmaktadır.

"TÜRKİYE VE SURİYE ANLAŞMALIDIR"
Türkiye ve Suriye işbirliği zemininde daha fazla oyalanmadan buluşmalıdır. Yabancı istihbarat uzantılarını deşifre ederek uyanık olmak hafife alınmayacaktır. Eğer bu tehditleri tepelemezsek diyorum ki 'Gök girsin kızıl çıksın, yaşamak bize zehir olsun'

"BM'NİN YAPISI DEĞİŞMELİDİR"
BMGK bu haliyle devamı hiçbir değerle örtüşmeyecek esamettedir. BMGK mevcut yapılanması meşruiyet sorunları yaşandığına ve eksiklik olduğuna işarettir. Tarihsel sürece bakıldığında veto haklarını kritik zamanlarda müdahale edilmesi niyetleri ortaya koymaktadır. BMGK yeniden reform edilmeli. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin fonksiyonel yapısı değişmeli, aksi halde BM Genel Kurul toplantılarının boykotu gündeme alınmalıdır. Ülkelerin eşit katılımı konuşulmalıdır.

"İSİMLERİNİN BAŞINDA EMİR, SULTAN OLANLAR SUSMAKTADIR"
BM'de haritalarla çıkıp haritalarda Netanyahu'nun terör devleti kurma çabasına isimlerin başlarında Emir, Sultan olanların sessizliği neden susmaktadır. Ayıp, günah, yazık değil midir? Ne zaman birlik meşalesi yakılacaktır. Sivil ve masum insanlar ölürken rahat uyku uyumak haram değil midir? Dünya 5 ülkenin ağzına bakmaktan kuırtulmalı. İslam ülkeleri de sesini yükseltmelidir.

YENİ ANAYASA
Bu yasama yılında yeni anayasanın ele alınacağını düşünüyorum. Sivil anayasayı kazandırmak yeni yüzyılın en büyük başarısı olacaktır. Sorumluluk bilinci ile harekete geçmemiz gerekiyor. Öğretmenlik meslek kanını ile 9. yargı paketinin kısa sürede yasalaşacağına inanıyorum. MHP milletimize verdiği sözleri birer birer tutacaktır. İttifakımız Türkiye Yüzyılının bayraktarıdır."

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASI
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin görülen davanın duruşmasında açıklamalarda bulunan acılı anne Saniye Ateş'in "Devlet Bahçeli'ye hakkımı helal etmiyorum. Ona saygı da duymuyorum." sözlerine cevap veren Bahçeli:

"Ne kadar Türkiye karşıtı kim varsa hepsi bir olmuş görülen bir cinayet davası münasebetiyle Milliyetçi Hareket Partisi'ni ve dava arkadaşlarımızı şerefsizce suçlamaya kalkışmıştır. Utanmadan sıkılmadan gerçekleri çarptıranlar önce aynaya bakmalı. Çok söze gerek yoktur. Ne Ülkü Ocakları'nı ne de MHP'yi çiğnetmem. Özgür Özel sana diyorum iddiaların yaş tahta kadar çürüktür. Herkes haddini bilsin hudut ihlalinden kaçınsın. Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz. Halk TV ve Cumhuriyet Halk Partisi ayağınızı denk alın. 4 soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisi'ni sorgulayamazsınız." şeklinde konuştu.