Edirne’de CHP Milletvekili Ediz Ün’e ait olan araçta, değeri yaklaşık 2 milyon TL olan çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatı ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu üzerindeki gişelerde bir cipi durdurdu. Aracın Ediz Ün’e ait olduğu belirlendikten sonra, savcının talimatıyla Kapıkule Sınır Kapısı’na götürüldü.

Naci Görür'den Kritik Deprem Uyarı! 'Yanlış Yolda İlerliyoruz' Dedi Naci Görür'den Kritik Deprem Uyarı! 'Yanlış Yolda İlerliyoruz' Dedi

Araçta yapılan aramada, binlerce kaçak elektronik sigara aparatı bulundu. Bagajda yapılan incelemede, 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 sigara başlığı, bin 275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi tespit edildi. Kaçak yollarla Türkiye’ye sokulmaya çalışılan bu malzemelerle ilgili olarak araçta bulunan iki kişi hakkında gümrük kaçakçılığı suçlamasıyla işlem başlatıldı.

Ediz Ün, 21 Mayıs 1976’da Edirne’de doğdu ve burada ilk, orta, lise eğitimini tamamladı. Trakya Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünden mezun olan Ün, tarım ve sağlık sektörlerinde yöneticilik yaptı. Siyasete genç yaşta Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan Ün, parti içinde çeşitli görevlerde bulundu. 2008-2015 yılları arasında CHP Edirne İl Başkan Yardımcılığı yaptı ve 2011-2014 yıllarında CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın danışmanı olarak çalıştı. 2023 genel seçimlerinde CHP Edirne milletvekili seçildi.