Güncel

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atatürk ve Cumhuriyet Müfredattan Çıkarılmadı, Büyük İftira!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatta Atatürk ve Cumhuriyet içeriğinin azaltıldığı iddialarına "büyük bir iftira" olarak yanıt verdi.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatta Atatürk ve Cumhuriyet içeriğinin azaltıldığı iddialarına "büyük bir iftira" olarak yanıt verdi.

Bakan Tekin, temel matematik eğitiminin güçlendirildiğine vurgu yaparken, "Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili öğrencilerin kazanması gereken her şeyin mevcut olduğunu belirtirken, sayısal olarak da içerik olarak da bir konunun, ünitenin çıkarılması söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

Ayrıca matematik dersiyle ilgili yapılan değişikliklere de değinen Tekin, temel matematiğin önemine dikkat çekti. Öğretmen atamalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, öğrencilere tavsiyelerde bulundu ve velilere mesaj gönderdi.

Atanamayan öğretmenlerin durumuna da değinen Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin eleştirilere, "Mümkün olduğunca okullarımızda öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltmaya çalışıyoruz. Bunun için de olabildiğince fazla öğretmen almaya çalışıyoruz. Ancak Türkiye realitesi var, fazla öğretmen istihdam etmemin de anlamı yok. İhtiyacımız kadar öğretmen atayacağız" şeklinde yanıt verdi.

 Tekin, "Bizim eğitim öğretim sistemi içinde atanacak öğretmen sayısı yıllık 6-8 bin bandında devam edecek. Öğrenciler tercihlerini buna göre yapsınlar" dedi ve velilere de mesaj gönderdi: "Velilerimizden öğretmenlerimize öğretmenlik öğretmemelerini, öğretmenlerimizin mesleklerinin bilincinde olduklarını, sınıf ortamını ve seviyesini en iyi onların bildiğini unutmamalarını istiyorum."