Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında İstanbul Sabancı Öğretmenevinde düzenlenen programa katılarak öğretmenlerle bir araya geldi. Toplantıda, eğitim öğretim süreçlerinde alınacak kararlarda öğretmenleri aktif bir şekilde dâhil etme ve onların görüş ve önerilerini değerlendirme vurgusu yapıldı.

Bakan Tekin, öğretmenlerle dertleşme ve sahadaki sorunları istişare etme amacıyla sık sık bir araya geleceklerini ifade ederek, öğretmenlerin görüş ve önerilerinin memnuniyetle karşılanacağını belirtti.

Toplantıda yapılamayacak vaatlerde bulunmadıklarını ve bundan sonra da böyle bir yaklaşım içinde olmayacaklarını vurgulayan Bakan Tekin, söz verdikleri konularda ise gece gündüz çalışarak taahhütlerini yerine getireceklerini dile getirdi.

Bakanlık olarak yeni dönemde eğitim politikalarına yön verecek bir dizi çalışmanın başlatıldığını ifade eden Bakan Tekin, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak öğretmen yetiştirme sürecinden ortaöğretime, mesleki eğitimden eğitim öğretim ortamlarının geliştirilmesine kadar geniş bir yelpazede çalışmaların içinde olduklarını belirtti.

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Toplantıya katılan öğretmenlerin görüş, öneri ve beklentilerini dinleyerek söz veren Bakan Tekin, öğretmenlerin katılımıyla daha etkin bir eğitim sistemi için çaba sarf edeceklerini vurguladı.