Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gebze’de mezuniyet töreninde bazı öğrencilerin kıyafeti sebebiyle okula alınmaması hakkında konuştu:

“Basit bir olay… Müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış.” ifadelerini kullandı.

"Öğretmen arkadaşlarımızın ne gühahı var?"

Bir televizyon programında canlı yayında açıklamalarda bulunan Tekin, şu cümlelere yer verdi:

“Bizi eleştirin tamam da öğretmen arkadaşlarımızın ne günahı var? 180 iş günü boyunca bu insanlar fedakâr bir biçimde sizin, bizim veliler olarak evde ilgilenemediğimiz çocuklarla ilgileniyorlar. Basit bir olay yüzünden... Bütün öğretmen arkadaşlarımızın hukukunu korumak adına biraz daha hassas davranalım. Biz çözmediysek bizi eleştirsinler ama o arkadaşlarımızın emekleri heba oldu.” dedi.

"Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm"

MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun

“Şimdi okul müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış. Velilere 'mezuniyet programı yapıyoruz, öğrencilerle beraber kimler katılacak?' diye sormuş” diyen Tekin, “Katılım listesi almış. Listede olmayan kişilere 'Yer kalırsa sizi alırız' diye başlayan tartışma başka boyuta evriliyor. Ekranlara, sosyal medyaya olumsuz görüntüler çıkıyor. Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm. Zaten olay da kısa zamanda çözülmüştür” ifadelerine yer verdi.

"Problem çözülmüş zaten"

Bakan Tekin, sözlerine şunları ekledi:

“Öğretmenimizin süreç içinde çalışmalar gündem olmuyor. 76 bin okulun içinden bir tanesinde olan olay bütün kitleyi zan altında bırakacak hale getiriliyor. Ben kamuoyunda olumlu şeylerin paylaşılmasını, olumsuz şeyleri bizimle paylaşmalarını istiyorum. Orada ilçe ve il müdürümüz anında müdahale etmiş, problem çözülmüş zaten. Okul müdürümüz başlangıçta kontrolü kaybediyor. Biz de zaten gerekli incelemeleri yaptırıyoruz. İhmal varsa gereken kişiler cezalandırılır. İhmal yoksa bir sürü insan zan altında kalıyor.” değerlendirmelerinde bulundu.