Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) Projesi" çerçevesinde düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı. Etkinlik Gaziantep Kalesi'nden başlayıp Balıklı Parkı'na kadar devam etti. Yürüyüş sırasında öğrenciler ve veliler, ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti.

Konuşmasında Bakan Tekin, etkinlik ile çocukların okula başlama anlarını unutmalarını engellemeyi amaçladıklarını belirtti. Gelecek yıl bu etkinliği tüm illerde düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Bakan Tekin, “Çocuklarımıza uyum haftası ve aileleriyle birlikte nasıl bir eğitim süreci geçireceklerini göstererek, okula heyecanla başlamalarını istiyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel hedeflerinden biri, çocuklarımızın okula sevgiyle, istekle gitmelerini sağlamak. Bu etkinlik bunun bir başlangıcıdır” dedi.

Dikey Geçiş Kayıtlarını Yaptıramayanlara Şartlı Kayıt İmkanı Dikey Geçiş Kayıtlarını Yaptıramayanlara Şartlı Kayıt İmkanı

Bakan Tekin, OECD verilerine göre bir öğretmenin öğrenciler üzerindeki etkinin yüzde 50 olduğunu vurgulayarak, kalan yüzde 50'nin büyük kısmının ailelere ait olduğunu söyledi. Ailelerin sürece dahil olmalarının, çocuklarının eğitim süreçlerini daha yakından takip etmelerinin ve öğretmenlerle işbirliği yapmalarının eğitim sistemini daha başarılı hale getireceğini belirtti. Ayrıca, “velivizyon” olarak tanımladıkları aile-okul-öğretmen işbirliği projeksiyonunun bu amaca hizmet ettiğini ve okula yeni başlayan çocukların velileri için çeşitli mekanizmalar oluşturacaklarını ifade etti.

Bakan Tekin, ailelerle birlikte eğitime daha bilinçli bir şekilde yaklaşmayı hedeflediklerini, öğretmenlerin ana görevlerine odaklanmalarını, diğer destekleyici görevlerin ise aileler tarafından üstlenilmesini istediklerini sözlerine ekledi.