Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den flaş "ek atama" açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ek öğretmen ataması konusunda açıklamada bulundu.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber kanalında yayınlanan Metin Altınok'un sunduğu "Sebep Sonuç" programında ek atama ile ilgili açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen ataması açıklaması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuşma sırasında öğretmen ataması konusunda:

"Atama bekleyen öğretmenleri anlıyorum. Aileleri ve kendileri beklenti içinde. Elimizden geldiğince bu arkadaşlarımızın programlarını çözeceğiz. Biz de istiyoruz ancak şu an bu işin prosedürleri ve kadro problemi var." diyerek MEB bünyesinde çalışan öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yıl içinde atanmış durumda. Yine 20 yılda 359 bin derslik yapıldı. Derslik ve öğretmen sayısı dünya ortamaları seviyesinde." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bakan Yusuf Tekin açıkladı: Ders süreleri azalacak mı? Bakan Yusuf Tekin açıkladı: Ders süreleri azalacak mı?

Bakan Tekin, ek atama olup olmayacağı konusunda şöyle dedi:

"Milli Eğitim Bakanı olarak atama olmasından rahatsız olacak veya bunu arzu olamayacak olduğunu düşünmek doğru değil. Ben mutlaka istiyorum kaldı ki şimdi buraya gelirken çıkardım rakamları ben bakanlıkta müsteşar olduğum dönemde çok yüksek rakamlarda öğretmen ataması yaptık. Şimdi de bu yıl da 45.000 öğretmen ataması yapıldı. 2023 için 45.000 atama için yapıldı.  1 Eylül itibariyle bu 45.000 arkadaşımız görevine başlamış olacak. Şimdi size gelen mesajlar aynıları bize de geliyorlar. İlave bir atama evet yani olacak mı diye. Şimdi ilave atamaya Milli Eğitim bakanı'nın kendisinin tek başına karar verebileceği bir konu değil, yani bu nihayetinde bütçeden bütçe kısıtlıkları çerçevesinde bunu yapabilecek durumdayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızla da biz bu konuları konuştuk. Bu konuda gerekli adımları atacağımızı sayın Cumhurbaşkanımızı taahhüt etti. Bu ne zaman olabilir bunun prosedürü nasıl başlar kabaca şöyle konuştuk; Sayın Cumhurbaşkanımıza biz bu yıl yine bir atama takvimini oluştururuz ve atama prosedürü de önümüzdeki eğitim öğretim yılının yani bahar yarı yılının başına yetiştirecek şekilde Şubat'a kadar süreci yüretebileceğimiz bir atama takvimi oluşturabileceğimizi... Rakamı hem maliye bakanımız da hem de bütçe ile ilgili diğer bürokratik mekanizma da konuştuktan sonra netleştirmiş oluruz. Yani her yıl mutlaka atama oluyor. Bu yıl da yine olur ama dediğim gibi buna hangi bütçe imkanlarını kullanacağımız ve ne kadar olacağını cumhurbaşkanlığı kabinesinde konuştuktan sonra karar verilecek. Arkadaşlarımız endişe etmesinler,  bir atama takvimi mutlaka olur ama öngörümüz bahar yarılı başlamadan önce yarıyılı başlamadan önce süreci takvimlendirmek." dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi