Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından toplumsal dayanışmanın bir örneği daha hayata geçirildi. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Katar Hayır Derneği Türkiye Temsilciliği arasında, deprem bölgesine 16 derslikli iki okulun inşa edilmesini öngören iş birliği protokolü imzalandı. Protokol imza töreni, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ve Katar Hayır Derneği CEO'su Yousef Bin Ahmed Al-Kuwari'nin katılımıyla gerçekleşti.

Protokol imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye ile Katar arasındaki köklü ve sağlam ilişkilere vurgu yaparak, deprem sonrası birçok ülke ve milletin Türkiye'ye destek verdiğini belirtti. Bu desteklerin içinde Katar'ın önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Yelkenci, Katar Hayır Derneği'nin depremzedelere yönelik yapacağı iki okulun protokolünü imzalamanın önemine değindi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

Bakan Yardımcısı Yelkenci ayrıca, "Allah hiçbir millete böyle büyük bir felaket yaşatmasın" temennisinde bulunarak, Katar Hayır Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından inşa edilecek okulların önemine vurgu yaptı. Millî Eğitim Bakanlığı olarak deprem sonrası bölgede yürütülen çalışmalara ek olarak bu tür yardımların, çocukların eğitimine yapılan bir katkı olduğunu belirtti ve Katar Hayır Derneği'ne teşekkürlerini iletti.

Katar Hayır Derneği CEO'su Yousef Bin Ahmed Al-Kuwari ise deprem bölgesine yapacakları okullardan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, kurumlarının depremin ilk gününden beri bölgeye yardım etmeye çalıştığını vurguladı. Al-Kuwari, bu okulların inşasıyla Katar halkının, Türk kardeşlerine gösterdiği teveccühün bir ifadesi olduğunu belirtti ve okulların tamamlandığında açılış için bir araya gelmeyi umut ettiklerini ifade etti.

Protokol imza törenine İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman, Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk ve Katar Hayır Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sheikh Hamad Nasser J. Al-Thani gibi önemli isimler de katıldı. Bu iş birliğiyle, depremzedelerin eğitimine verilecek destek, Türkiye-Katar ilişkilerinin bir göstergesi olarak tarihe geçti.