MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında son bir haftada yapılan faaliyetleri aktardı. Aktürk, 2024 yılı Yüksek Askeri Şura toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirileceğini belirtti. Yüksek Askeri Şura kararlarının, Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından devlet, millet ve Silahlı Kuvvetler için hayırlı olmasını diledi.

Aktürk, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi verirken, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 67 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak'tan bu yana ise 1588 teröristin etkisizleştirildiğini açıkladı. 26 Temmuz’da yapılan hava harekatında, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde terörist hedeflerine yönelik 25 tesisin imha edildiğini belirtti. Ayrıca, bu harekatlarda yerli ve milli mühimmat kullanıldığına dikkat çekti.

Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK'lı teröristin Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğunu aktaran Aktürk, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 6 terörist mağara ve tünelinin tespit edildiğini ve çok sayıda mühimmat ile yaşam malzemesinin ele geçirildiğini söyledi.

Hudutlarda yasa dışı geçiş girişimleriyle ilgili olarak, son bir haftada 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 310 kişinin yakalandığını ve 916 kişinin engellendiğini belirtti. 1 Ocak’tan bu yana hudutlarda yakalananların sayısının 7 bin 412, engellenen kişilerin sayısının ise 66 bin 975 olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu hafta içinde 30 kilo 156 gram uyuşturucunun ele geçirildiğini ekledi.

SGK 1 gün bile olursa ceza kesecek. Çalışanlar ve patronlar dikkat SGK 1 gün bile olursa ceza kesecek. Çalışanlar ve patronlar dikkat

Son olarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dair de bilgi veren Aktürk, saldırılarda ölen Filistinli sayısının 40 bine yaklaştığını ve hayatta kalanların temel ihtiyaçlardan yoksun durumda olduğunu belirtti. İsrail’in saldırılarının bölgede çatışmaların yayılma riskini artırdığını ve uluslararası hukuka uygun hareket edilmesi çağrısında bulundu.