Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin (USOM) ortak operasyonuyla, dünya genelinde faaliyet gösteren geniş çaplı bir siber casusluk ağı çökertildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, şebeke içinde yer alan 11 kişi tutuklandı.

MİT'in uzun süredir takip ettiği casusluk şebekesi, dünya genelinde binlerce insanın kişisel verilerini ele geçirerek bu verileri terör örgütleri ve diğer talep eden gruplara sattı. Yurtdışı uzantıları da bulunan bu siber casusluk ağı, özellikle terör örgütlerine hayati önem taşıyan bilgileri sağladığı için büyük bir tehdit oluşturuyordu. Operasyonla birlikte bu tehlikeli faaliyet durdurulmuş oldu.

VPN kullananlar dikkat! Verileriniz çalınmış olabilir VPN kullananlar dikkat! Verileriniz çalınmış olabilir

Operasyon kapsamında, şebeke üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderilirken, casusluk faaliyetlerinde kullanılan çok sayıda internet sitesinin erişime kapatılması sağlandı. MİT ve USOM, ele geçirilen verilerin titizlikle incelendiğini ve soruşturmanın gizlilik içinde sürdürüldüğünü belirtti.

MİT, kişisel verilerin korunmasına yönelik siber casusluk operasyonlarını genişleterek sürdüreceğini vurguladı. Türkiye’de başarıyla gerçekleştirilen bu operasyonun, casusluk ağına yurtdışında destek sağlayan bağlantılarının da mercek altına alınacağı ve uluslararası boyutta mücadele edileceği öğrenildi.